.
.
.

Zachtere aanpak schuldenaars CZ blijkt succesvol

12/10/2017

Zachter omgaan met wanbetalers, het blijkt te werken. Zorgverzekeraar CZ heeft de verliezen door wanbetalingen in vijf jaar tijd met de helft teruggedrongen. Het kán dus anders.

Samen met elf andere bedrijven is de verzekeraar gestart met de coalitie Van Schulden Naar Kansen. Het keihard aanpakken van schuldenaars is niet per se verkeerd, legt Manuel van der Hoek van CZ uit, maar het kan dus ook anders. ‘Er zijn heel vaak gebeurtenissen in iemands leven die ervoor zorgen dat ze in betalingsproblemen komen.’

‘Je gaat naar maatwerkoplossingen’, zegt Van der Hoek. Wat zoveel betekent als op zoek gaan naar persoonlijke betalingsoplossingen op maat. ‘Dat je bijvoorbeeld tijdelijk uitstel van betaling verleent, dat er geen strikte voorwaarden zijn dat het bedrag waar uitstel voor is verleend, binnen drie maanden moet worden terugbetaald. Daardoor is het voor de klant niet op te brengen.’ De klant tegemoetkomen dus.

En het mes snijdt aan twee kanten, want CZ haalt er heel veel meer geld mee op. ‘Elke oplossing is op maat. Daarmee bedoel ik dat je iedereen de oplossing geeft die bij hem of haar past’, besluit Van der Hoek.

 

Klikt u hier voor het radiofragment met Manuel van der Hoek [CZ]