.
.
.

The way out of debt

21/06/2018

“Ik had vijf telefoonabonnementen en een lening”, zegt Shanti (22). “Ik wilde mijn mail niet meer openen. Zo kwam ik in de schulden.’ Zo ook Zeidy, een 22-jarige moeder van een twee jaar oude tweeling, die werd dakloos toen ze 18 was. Niemand had haar ooit iets over geld geleerd op school.
En ze zijn niet de enigen.

Er zijn duizenden huishoudens in Den Haag die hun schulden niet kunnen betalen. En deze groep groeit, zowel in de lage als in de hoogste inkomensgroepen, met grote gevolgen voor de samenleving als geheel.

In deze korte film ‘The way out of debt‘, gemaakt in opdracht van ING , partner van het Schuldenlab070, vertellen Shanti en Zeidy openlijk over hun problemen – hoe ze die hebben gekregen én hoe ze met hulp van de gespecialiseerde staf van het Jongeren Perspectief Fonds (JPF) hun leven weer op de rails kregen.

"Ik had vijf telefoonabonnementen en een lening", zegt Shanti (22). "Ik wilde mijn mail niet meer openen. Zo kwam ik in de schulden.' Zo ook Zeidy, een 22-jarige moeder van een twee jaar oude tweeling, die werd dakloos toen ze 18 was. Niemand had haar ooit iets over geld geleerd op school. En ze zij