.
.
.

Centraal Aanmeldpunt

Het doel van het Centraal Aanmeldpunt is om meer mensen met financiële vraagstukken vroegtijdig te verbinden aan de juiste mensen, zodat geldzaken geen geldzorgen worden.
In de stadsdelen werken veel aanbieders met ondersteuning op financiële
vragen/problemen. Meer gebruik van de bestaande relaties tussen professionals en mensen met een financiële vraag, betere samenhang en samenwerking levert op dat er meer mensen beter geholpen kunnen worden (meer meldingen én sneller het juiste aanbod). Met behulp van slimme (digitale) infrastructuur en in samenwerking met diverse partners en actoren in de stad, willen we met het Centraal Aanmeldpunt het volgende bereiken:

  • Het maakt niet uit waar een burger terecht komt; de samenwerking in het stadsdeel is dusdanig dat aanbieders elke burger als gezamenlijke klant beschouwen.
  • Partijen die een relatie met de burger hebben, een financiële vraag signaleren, maar geen ondersteuning daarop kunnen bieden, hoeven niet meer te kiezen waar ze iemand naar toe sturen.
  • Aanbieders in de stadsdelen bemannen het centrale meldpunt op een wijze die ervoor zorgt dat een burger altijd snel in gesprek is en de juiste ondersteuning ontvangt. Dit kan zowel lichte als zware ondersteuning zijn.
  • Partijen die een relatie met de burger hebben worden ondersteund in het stellen van de juiste vragen over fi nanciën om vroegtijdig in gesprek te gaan en krijgen mogelijkheden aangeboden om mensen tools te bieden om financiële vraagstukken aan te pakken (wanneer ondersteuning niet nodig is).
Tim Natte
Projectleider
Status project
Pilot in ontwikkeling
Schuldfase
Interventie
Doelgroep
Mensen met een risico op schulden
Partners
Gemeente Den Haag
Meer informatie

Nieuws

Schuldenlab070 doet mee met Startup in Residence The Hague!

De vierde editie van Startup in Residence The Hague is van start! De gemeente Den Haag zoekt innovatieve oplossingen voor 7 nieuwe vraagstukken. Wat i…

Word fiKks-buddy met jouw collega’s!

Met FiKks pakken mensen samen met een buddy hun geldproblemen aan. Oud-minister Jeroen Dijsselbloem was de eerste en bekendste buddy die voor FiKks aa…

Zoektocht naar innovatieve oplossingen

Wonen, Licht Verstandelijk Beperkten, Scheiden en Sociaal Incasseren. Dat zijn de vier innovatiethema’s waar Schuldenlab070 zich dit jaar op richt. Om…

Uitnodiging: kennissessie Schuldenlab070

‘It takes a city to solve debt’. Onder dit motto hebben we in Den Haag de krachten gebundeld om ontkokerd, innovatief en efficiënt burgers met schulde…

Meer nieuws