.
.
.

Pilot Zuid West, Thuis Best van start!

14/07/2020

Zuid West, Thuis best is van start gegaan met een pilot in de Coevordenstraat in Den Haag. Stichting Lief en Leedstraten maakt samen met de bewoners een Lief- en Leedstraatje van deze straat. Dat biedt ons de gelegenheid om de buurt goed te leren kennen en samen met de bewoners te onderzoeken wat er nodig is om zorgenvrij te wonen.

Over Zuid West, Thuis Best
Schuldenproblematiek overheerst het dagelijks leven. Daar komt bovenop dat schulden vaak niet de enige problemen zijn voor mensen. Een combinatie van schulden, verslaving, het gebrek aan inkomen en/of werk zorgt ervoor dat iemand verstrikt kan raken in een web van multiproblematiek. In Den Haag Zuidwest zijn er veel mensen die gevangen zitten in dit web. In de pilot Zuid West, Thuis Best willen we deze mensen als collectief versterken. Mensen die dat nodig hebben ontvangen snel de juiste hulp. Samen zoeken we voor hen naar een doorbraak. Daarnaast zeten we ons in om de straat een community te maken, waarin mensen elkaar helpen. Onze ambitie voor straten in Zuidwest is: samen zorgenvrij wonen!

Coevordenstraat
Deze zomer kijken we met verschillende organisaties hoe we het verschil kunnen gaan maken voor de bewoners van de Coevordenstraat. Stichting Lief en Leedstraten, Sociaal Hospitaal, HaagWonen, Schuldenlab070 en de Erasmus Universiteit werken hierin samen. Loopt de pilot goed? Dan gaan we het project na de zomer verder opschalen.

Lees meer over Zuid West, Thuis Best.