.
.
.

Lancering Schuldenlab070: schulden slimmer en beter aanpakken

12/10/2017

In Den Haag zijn naar schatting 13 tot 18 duizend huishoudens met problematische schulden. En dat aantal groeit. Het Schuldenlab is opgericht om een deze huishoudens bij  te staan. De gemeente Den haag en maatschappelijke partners in de stad slaan met het Schuldenlab de handen ineen om nieuwe manieren uit te proberen om schulden slimmer en beter aan te pakken, zodat Hagenaars met grote schulden weer een toekomst hebben. Om die reden is op 7 juli 2016 het Schuldenlab070 gelanceerd.

Veertien founding partners tekenden een convenant waarmee ze het startsein gaven voor  het Schuldenlab070. Deze groep, bestaande uit: de gemeente Den Haag, banken, verzekeraars, woningbouwcorporaties, maatschappelijke organisaties en bedrijven zullen krachten bundelen om vanuit het schuldenlab innovatieve projecten te ondersteunen om mensen met probleemschulden te  helpen.

Via de website www.schuldenlab070.nl worden burgers en bedrijven uitgedaagd om met projectvoorstellen te komen die bijdragen aan het oplossen van dit maatschappelijk probleem. Zij  kunnen vervolgens rekenen op steun vanuit de partners.

Het schuldenlab070 is een initiatief van de gemeente Den Haag en Society Impact.

Partners van het Schuldenlab070 zijn: ADG Dienstengroep, CZ, Eneco, Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Haag Wonen, HTM, ING, Philadelphia, Rabobank, Society Impact, Staedion, Vestia en VGZ.

Wethouder Rabin Baldewsingh Wethouder Rabin Baldewsingh

 

Sadik Harchaoui in gesprek met ervaringsdeskundigen Sadik Harchaoui in gesprek met ervaringsdeskundigen

 

Boudewijn de Blij, directeur Fonds 1818 Boudewijn de Blij, directeur Fonds 1818

 

Arno van Son, bestuurslid CZ Arno van Son, bestuurslid CZ

 

Fred Dukel, directeur SZW Gemeente Den Haag Fred Dukel, directeur SZW Gemeente Den Haag

 

Alle partners van het Schuldenlab070 plaatsen hun logo in de puzzel... Alle partners van het Schuldenlab070 plaatsen hun logo in de puzzel…

 

...waarna het convenant door een ieder wordt ondertekend. Het Schuldenlab070 is een feit! …waarna het convenant door een ieder wordt ondertekend.

 

De website wordt gelanceerd door alle betrokkenen. Het Schuldenlab070 is een feit! De website wordt gelanceerd door alle betrokkenen.
Het Schuldenlab070 is een feit!

PUZZEL