.
.
.

Hagenaars op straat wel enthousiast over gratis smartphones voor arme

12/10/2017

Hagenaars op straat lijken in meerderheid wel enthousiast over de gratis smartphones die maandag werden uitgedeeld aan ruim duizend kinderen uit arme Haagse gezinnen. Den Haag FM ging de straat op om geld en mobiele telefoons af te troggelen. Het ging om een experiment om te kijken hoe op straat wordt gereageerd op een collecte om elk kind in Den Haag een gratis telefoon te geven.

Maandag startte de gemeente Den Haag en Stichting Leergeld een initiatief waarbij duizend brugklassers, waarvan de ouders minder te besteden hebben, een gratis smartphone ontvangen. Den Haag FM wilde weten of de Hagenaars net zo vrijgevig zijn als de overheid. We bedachten de fictieve Stichting Voor Het Mobiele Kind en gingen op pad met een grote collectebus.

Naar aanleiding van ons item maandag over de start van de telefoonactie ontvingen wij diverse reacties. Zo noemde de VVD het project “bespottelijk“. Op Facebook waren veel negatieve reacties te lezen in de trant van “waarom gaan ze er niet gewoon voor werken, net als iedereen?”. Opvallend genoeg waren de reacties op de straatcollecte juist erg positief. Meer dan de helft van de voorbijgangers wilde wel wat geld -of zijn oude mobieltje- doneren om een andere, minder bedeelde Hagenaar een eigen smartphone te kunnen geven.


Bron: Den Haag FM, 22 aug 2017