.
.
.

Gemeente Den Haag installeert Raad van Kinderen

20/11/2017

Op zondag 19 november installeerde wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken) de Raad van Kinderen. Deze raad, bestaande uit 16 Haagse kinderen, gaat de gemeente Den Haag adviseren over toekomstig armoedebeleid. De raad is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en wordt begeleid door de Stichting Leergeld Den Haag.

De installatie vond plaats tijdens het Ooievaarsfestival. Zo’n 6500 Ooievaarspashouders bezochten dit jaarlijkse Ooievaars Kunst & Cultuurfestival in het Atrium van het Haagse stadhuis. Het Ooievaarsfestival is voor houders van de Ooievaarspas. Iedereen met een laag inkomen in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk heeft recht op deze pas en krijgt er korting mee op vele activiteiten, zoals sport, uitjes, lidmaatschappen en cursussen.

 

Op zondag 19 november installeerde wethouder Rabin Baldewsingh (sociale zaken) de Raad van Kinderen. Deze raad, bestaande uit 16 Haagse kinderen, gaat de gemeente Den Haag adviseren over toekomstig armoedebeleid. De raad is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en wordt begeleid door de S