.
.
.

Geldzaken070: belangrijk knooppunt in de route van schuldhulp

14/07/2020

Steeds meer landelijke initiatieven zorgen ervoor dat mensen met geldzorgen snel en eenvoudig op de juiste plek voor hulp terecht komen. Geldzaken070 is een belangrijk knooppunt in de route van schuldhulp. Organisaties die contact hebben met burgers met betalingsachterstanden of geldzorgen kunnen deze in contact brengen met Geldzaken070. Een centraal aanmeldpunt dat ervoor zorgt dat een burger altijd snel in gesprek is en de juiste ondersteuning ontvangt. Dit kan zowel lichte als zware ondersteuning zijn. Achter Geldzaken070 hangen alle financiële hulpverleningsorganisaties in de stad. Geldzaken070 werkt e.a. samen met Geldfit.nl.

Samenwerking met landelijke initiatieven
Geldfit.nl is de website waar mensen naartoe geleid worden voor informatie en concrete mogelijkheden voor het voorkomen of oplossen van financiële problemen. Daarnaast start binnenkort een pilot met het landelijke telefoonnummer 0800-8115, waar mensen met geldzorgen naartoe kunnen bellen voor hulp. 0800-8115 verwijst bewoners van Den Haag door naar Geldzaken070. Zo maakt het niet uit waar je je als burger met geldzorgen meldt, telefonisch, digitaal of op locatie, je komt altijd op de juiste plek terecht voor directe hulp.

Martin Suithoff (directeur Geldfit Nederland en mede-initiator Nederlandse Schuldhulproute): “Wij zijn blij met een goed ingericht centraal aanmeldpunt als Geldzaken070. Dit zorgt ervoor dat Hagenaars met geldzorgen die zich via onze landelijke initiatieven melden met een hulpvraag, op een plek uitkomen waarvan we weten dat ze op de beste en snelste manier geholpen worden.”

Kijk op www.geldzaken070.nl om te zien met welke begeleidende aanmeldende partijen we samenwerken.