.
.
.

Fikks-app – Testfase is gestart!

12/10/2017

De testfase van de Fikks-app is gestart. Deze app helpt mensen bij het op orde krijgen van de financiën. Met de app kies je zelf een buddy die is opgeleid via clearing modules. De buddy ondersteunt mensen met financiële problemen bij het krijgen van inzicht in de financiën, het doen van betalingen en het wegwerken van achterstanden.

Het idee voor de app is ontstaan tijdens een bijeenkomst met partners van het Schuldenlab070. Een van de partners, de ADG dienstengroep, heeft het idee opgepakt en is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een app. De app is nu klaar om getest te worden in de praktijk. De ontwikkelaars en bedenkers van de ADG Groep doen de test samen met de gemeente Den Haag. Twintig mensen met betalingsachterstanden en tien buddy’s die ervaring hebben met schuldhulpverlening gaan de app gebruiken, zodat de laatste verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Eind oktober start in Den Haag een grote pilot waar nog een aantal andere grote steden ook aan mee zullen doen. ​

Alle informatie over de app is te vinden op www.wijgaanhetfikksen.nl.

Alle groepsmaatschappijen van ADG dienstengroep hebben zich verbonden aan De Wil. Vanuit een positieve visie werkt ADG planmatig en succesvol aan een inclusieve maatschappij. Eén van de thema’s die steeds weer in beeld komt: schulden. Met De Helden van De Wil gaan we precies hier het verschil maken. Medewerkers van bedrijven in een gemeente gaan andere burgers van die gemeente helpen bij het aanpakken van geldzaken vóór het geldzorgen zijn. Hiervoor wordt een speciale app ontwikkeld: fiKks.