.
.
.

‘Lifestylemarkt’ helpt JPF-jongeren bij versterken zelfredzaamheid

10/01/2018

De jongeren die deelnemen aan het Jongeren Perspectief Fonds hebben problemen op diverse leefgebieden. Om hun zelfredzaamheid te versterken organiseerde het JPF-team op 9 januari een ‘lifestyle markt’. De jongeren maakten laagdrempelig kennis met professionele organisaties zoals Randstad, TalentCoach, ROC Mondriaan, Werkgeversservicepunt, 125procent en het JIT. Partners van Schuldenlab070, ING en Staedion, waren ook aanwezig.

Alle leefgebieden (werk, opleiding, zorg, dagbesteding, financiën, huisvesting, opleiding, sociaal netwerk) waren vertegenwoordigd door ruim 30 organisaties. De jongeren konden bij de organisaties terecht met al hun vragen die hen direct geholpen hebben. Een jongere gaat stage lopen bij een tandarts zodat hij toch nog zijn opleiding kan afronden. Nieuwe jongeren hebben zich aangemeld als peer-to-peer educator. Twee dochtertjes van de jongeren gaan vioolles volgen. Maar liefst 120 JPF-jongeren waren aanwezig. De aanwezige organisaties en de jongeren waren enthousiast over het bijwonen van de bijeenkomst.

Wethouder Rabin Baldewsingh ( Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport) opende de markt. “Jullie zouden mij erg blij maken als jullie deze kans op perspectief pakken en niet weer in de schulden komen. Keep the fire burning, jullie zijn nu aan zet.”

Een van de jongeren bedankte de wethouder namens alle jongeren de wethouder met een ingelijste tekening: “We willen je bedanken dat u het JPF-traject voor ons mogelijk hebt gemaakt. Deze tekening staat symbool voor het perspectief dat ik door dit traject weer gekregen heb. Dank u wel!”.